Tip Top PC Logo
040 463 489
Gumb lokacija naslov Gumb lokacija naslov
Gumb Gumb
Gumb Face Book Gumb Face
Book
SERVIS RAČUNALNIKOV KRANJ
Predstavitev
Storitve
Prodaja računalnikov Cenik
znak servis racunalnikov
Servis prenosnih in namiznih računalnikov

Opravljam diagnostiko napak in izvengarancijska popravila vseh znamk in modelov prenosnih in namiznih računalnikov, razen znamke Apple.

Če imate v računalniku pomembne podatke, ki jih ne želite izgubiti, svetujem, da računalnik varno ugasnete takoj, ko opazite trdovratne nepravilnosti v njegovem delovanju, kot so počasnejše delovanje, neodzivnost, pregrevanje, … Če po ponovnem zagonu računalnika napaka ne izgine, računalnik ugasnite in pokličite strokovnega serviserja.

znak nadgradnja pohitritev
Nadgradnja in pohitritev računalnikov

Če je vaš računalnik že nekoliko v letih in/ali je prepočasen, ga ni nujno potrebno zavreči in kupiti novega. Največkrat ga je mogoče relativno poceni nadgraditi, da bo deloval hitro, zanesljivo, kot se spodobi za sodoben računalnik, in da bodo podatki na njem varni. Klasičen trdi disk zamenjam z SSD diskom in računalnik bo delal občutno hitreje. Vgradim lahko dodaten pomnilnik, zamenjam procesor ali grafično kartico.

znak čiščenje računalnikov
Čiščenje hladilnih sistemov računalnikov

V večini prenosnih in namiznih računalnikov so hladilniki z ventilatorji, ki preprečujejo njihovo pregrevanje. Z leti, včasih že po nekaj mesecih, odvisno koliko je v zraku prahu, se le ta nabere v hladilniku in zmanjša pretok zraka. Računalnik se začne pregrevati, zaradi česar lahko odpove procesor, matična plošča, napajalnik ali grafični čip. Čiščenje s sesalcem ni niti učinkovito niti varno. Če je ventilator v vašem računalniku odpovedal ali postal glasen, če se računalnik pregreva, čim prej pokličite strokovno pomoč.

znak optimiziranje
Optimiziranje delovanja računalnikov

Ko računalnik deluje počasneje, kot bi moral, je čas za optimizacijo sistema. To zajema test diskov in pomnilnika, posodobitev sistema Windows in gonilnikov, analizo operacijskega sistema, čiščenje diska in registra sistema, odstranitev neuporabnih in škodljivih programov ter protivirusni pregled s profesionalnimi programi.

znak nameščanje windows
Nameščanje operacijskih sistemov

Računalnik brez programske opreme je neuporaben. Namestim licenčen operacijski sistem Windows in poskrbim za vse posodobitve, najnovejše gonilnike, posodobitve BIOSa in nastavitve za optimalno delovanje strojne opreme. Namestim lahko različne brezplačne programe za protivirusno zaščito, brskanje po internetu, uporabo elektronske pošte, gledanje video vsebin, urejanje fotografij in pisarniško uporabo. Skratka, vaš računalnik bo tip top, pripravljen za uporabo.

znak omrežje internet
Omrežja in internet

Vaš računalnik varno žično ali brezžično povežem z internetom, med seboj povežem dva ali več računalnikov, da boste lahko z enega dostopali do namizja in/ali podatkov drugega računalnika. Uredim tudi samodejno sinhroniziranje podatkov med dvema ali več računalniki.

znak odstranjevanje virusov
Odstranjevanje virusov in drugih zlonamernih programov

Hitro se zgodi, da nam računalnik okuži zlonamerna programska oprema, od virusov do adwara, ki prikazuje nezaželena reklamna sporočila. Okužba se navadno kaže kot počasnejše delovanje računalnika, slabša ali popolna neodzivnost določenih programov ali funkcij, spremenjene nastavitve spletnega brskalnika. Nevarnejši zlonamerni programi lahko izbrišejo podatke z računalnika, ukradejo vaša gesla ali nepridipravom omogočijo dostop do vašega računalnika.

Pomembno je, da uporabljate posodobljeno in kvalitetno protivirusno zaščito, da računalnik redno pregledujete za zlonamerne programe in da ne odpirate priponk, ki vam jih po elektronski pošti pošiljajo neznanci.

Večino okužb se lahko učinkovito odpravi, včasih je potrebno ponovno naložiti operacijski sistem, kar je v primeru resnejše okužbe tudi najboljše zagotovilo varnost.

znak backup varnostno kopiranje
Varnostno kopiranje podatkov, elektronske pošte in nastavitev

Če vaš računalnik hrani pomembne podatke, ki jih ne želite izgubiti, je pomembno, da so shranjeni na vsaj dveh fizično ločenih lokacijah. Diski, na katerih so v računalniku shranjeni podatki, imajo svojo življenjsko dobo in zelo verjetno je, da bodo prej ali slej odpovedali. Zato lahko varnost pomembnih podatkov zagotovimo le tako, da nastavimo njihovo samodejno shranjevanje na več lokacij ali pa jih redno ročno kopiramo na zunanji disk ali USB ključ.

reševanje izbrisanih podatkov reševanje diska
Reševanje izbrisanih podatkov z vseh vrst spominskih medijev

Ste pomotoma izbrisali fotografije ali pomembne dokumente? Se je vaš disk začel kvariti in so dokumenti izginili? … Rešujem podatke z vseh vrst spominskih medijev, trdih diskov, SSD diskov, USB ključkov in spominskih kartic.

znak priklop tiskalnika
Priklop perifernih naprav

Tiskalnik ali drugo zunanjo napravo povežem z vašim računalnikom.

znak pogodbeno vzdrževanje
Pogodbeno vzdrževanje računalnikov

Pogodbeno vzdrževanje računalnikov za manjša podjetja. Glavna prednost pogodbenega sodelovanja je prioritetna obravnava z najkrajšim možnim odzivnim časom, večinoma od 1 do 3 ure. Vaši računalniki bodo redno vzdrževani, kar bo zagotavljalo njihovo učinkovito delovanje in varnost podatkov. Cena pogodbenega vzdrževanja je odvisna od števila računalnikov in zahtevnosti dela.

znak svetovanje nakup
Svetovanje pri nakupu računalniške opreme ali nadgradnji

Pokličite me, če potrebujete strokoven nasvet pri nakupu nove ali rabljene računalniške opreme. Ko mi boste zaupali kaj pričakujete od računalnika, vam bom ponudil optimalno rešitev v smislu učinkovitosti delovanja računalniške opreme, njene kvalitete, zanesljivosti, garancije in cene.

znak prodaja rabljenih računalnikov
Prodaja novih in rabljenih računalnikov, komponent in programske opreme

Prodajam kvalitetne nove in rabljene prenosne in namizne računalnike priznanih blagovnih znamk. Rabljeni računalniki v ponudbi so natančno pregledani, brezhibni in imajo 1 leto garancije. Dobavni rok za računalnike, računalniške komponente in programsko opremo je v večini primerov 2 delovna dneva.

Rabljeni računalniki in ekrani v komisijski prodaji imajo garancijo proizvajalca oziroma je nimajo.

znak komisijski odkup računalnikov
Komisijski odkup računalnikov in ekranov

Če želite prodati svoj rabljen računalnik ali ekran, vam pri tem lahko pomagam in ga vzamem v komisijsko prodajo. Najprej ga natančno pregledam in se z vami dogovorim o prodajni ceni, proviziji in prodajnem roku. Pred odkupom mora biti računalnik pripravljen na novega lastnika, kar pomeni, da je potrebno odpraviti morebitne napake na strojni opremi in na novo namestiti Windowse. To lahko storite sami ali pa prepustite meni. Plačilo dobite, ko računalnik prodam. Iz prodaje ga lahko brez obveznosti kadarkoli vzamete.

Takšen način prodaje je dober za vas in kupca. Vi se lahko svojega starega računalnika znebite hitreje in celo za več denarja kot sicer, hkrati pa imate mirno vest, da njegov novi lastnik ni kupil mačka v žaklju.